Algemene voorwaarden 7 Men

 • 7 Men biedt je originele en aansprekende ontwerpen van hoog niveau.
 • Je briefing komt niet bij een dure account manager terecht, maar rechtstreeks bij mij. Daardoor wordt versnippering van je informatie en wensen (of erger: ruis) tot een minimum beperkt. Bovendien komt je budget volledig terecht bij de creatie van je nieuwe logo waardoor dit alleen maar beter wordt!
 • Ik heb meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het ontwerpen van logo’s, huisstijlen en andere communicatiemiddelen.
 • Je ontvangt uw uiteindelijke project in verschillende bestandsformaten, te gebruiken in allerlei soorten programma’s. Je kunt je nieuwe logo (en eventueel huisstijl) snel in gebruik nemen, denk aan drukwerk, internet, social media, interactief, tv/video, enz.

Betalingsvoorwaarden

 • Dankzij korte communicatielijnen kan ik ervoor zorgen dat mijn tarieven een stuk aantrekkelijker zijn dan die van een standaard reclame- of ontwerpbureau. Genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW.
 • Vooraf ontvang je per e-mail een duidelijke offerte, zodat je direct weet waar je aan toe bent.
 • Nadat je mijn eerste ontwerpen gezien heeft, krijg je een week bedenktijd om te reageren. Daarna gaan we verder, of maak ik – indien nodig – een paar nieuwe ontwerpen. Uiteraard gaan we door tot er een ontwerp ligt waar we beiden trots op zijn, binnen het redelijke van het aantal uur en het afgesproken bedrag.
 • 50% van het totaalbedrag voordat ik aan de slag ga (alle benodigde gegevens ontvang je in mijn bevestigingsbericht). Na akkoord van de definitieve ontwerpen stuur ik je mijn factuur en kun je het restant overmaken. Daarna stuur ik je alle benodigde bestanden toe. Mocht je, al dan niet door onvoorziene omstandigheden, na de bedenktijd alsnog onze samenwerking willen beëindigen, dan wordt de aanbetaling niet teruggestort.
 • Ik garandeer dat er strikt vertrouwelijk met je persoonlijke en bedrijfsgegevens wordt omgegaan. Deze zullen in geen enkel geval, tijdens of nadat je project is afgelopen, aan derden doorgestuurd worden.
 • Betalingen van (vervolg)opdrachten:
  Gezien de bijzonder korte termijnen waarop mijn klanten hun opdrachten klaar willen hebben (lees: bijna directe levering), hanteer ik een betalingstermijn van 3 (week)dagen. Indien er binnen die periode niet betaald is, volgt er een herinneringsbericht. Mocht ik na 1 week nog geen betaling hebben ontvangen, dan breng ik 10% administratiekosten extra in rekening.

Spoed?

 • Je kunt voorrang krijgen op mijn andere lopende projecten indien je een project sneller dan de door mij aangegeven periode nodig hebt. Tegen 250% van mijn gangbare tarief ga ik direct voor je aan de slag en ontvang je met spoed de eerste voorstellen.

Auteursrechten

Meer informatie over licensies en auteursrechten op logo’s vind je hier. Wil je nooit meer om mijn toestemming vragen voor een wijziging van je logo of een nieuwe toepassing ervan – en dat ik daar ook geen extra vergoedingen meer voor in rekening breng?  Koop dan de auteursrechten over.

 • Na betaling van het volledige bedrag van je project stuur ik je een zogenaamde ‘Overeenkomst overdracht van auteursrechten’. Vanaf dit moment zijn mijn ontwerpen jouw volledig eigendom en kun je ze commercieel gebruiken. Voor het overdragen van auteursrechten reken ik € 500,-.
 • Alleen wanneer je rechtstreeks een opdracht plaatst bij 7 Men, kun je – in overleg – van mij de auteursrechten over het gemaakte werk ontvangen. In het geval van pitches en andere ontwerpwedstrijden behoudt 7 Men de rechten en kunnen deze enkel op uitdrukkelijk verzoek overgedragen worden. Of dit al dan niet gebeurt, ligt ter beoordeling aan 7 Men.