Image
Top
Menu
24 juni 2016

UEFA Euro 2016

De strijd tussen Mister Hot (Zon) en Mister Cold (Saturnus)!

Het UEFA Europees Kampioenschap is een van ‘s werelds grootste sportevenementen. De eindronde van dit toernooi wordt gehouden in Frankrijk en uiteraard is hiervoor een eigen logo ontworpen. Laten we eens zien wat dit logo allemaal te betekenen heeft…

Yin/Yang

Op de achtergrond zien we duidelijk de Franse vlag, maar op zo’n manier vormgegeven dat het er een Yin/Yang symbool zichtbaar is. Dit symbool is eigenlijk geen symbool van dualiteit, maar van ‘trinity’, drie-eenheid: twee elkaar aanvullende vormen draaien om een vast centrum. Het is een platte weergave van hoe een torus energieveld werkt. Google er maar eens op, het is zoals een pomp werkt; uitbreiden, krimpen, uitbreiden, krimpen, enz. De rode en blauwe kleur zijn als symbool van de Franse vlag natuurlijk afgeleid van de energie-opwekkende (creërende) tegengestelde bronnen zoals man/vrouw, Shiva/Shakti, vuur/water, actief/passief, geven/nemen, heet/koud, enz.

Twee kubussen

De twee stippen in he Yin/Yang symbool zijn vervangen door twee kubussen. Waarom? Om stevigheid aan het logo te geven, of als verwijzing naar het vaste element Aarde, waarin alle materie hier op aarde gevangen zit? Het kardinale sterrenbeeld Steenbok (Aarde) wordt beheersd door de planeet Saturnus, net zoals Waterman. Saturn = Chronos = Vadertje Tijd. De winnaar van dit kampioenschap is zeker ‘tijdelijk’ heerser over voetballend Europa.

De kampioensbeker

De afbeelding van de beker is natuurlijk een verwijzing naar de prijs die de winnaar krijgt, maar het verwijst ook naar het tijdperk van ‘precessie’ waarin we ons bevinden. De precessie-cyclus duurt 24.000 tot 25.800 jaar. Aangezien er 12 sterrenbeelden in de dierenriem staan, duurt elke periode waarin de zon tijdens het lentepunt (lente equinox) in hetzelfde sterrenbeeld opkomt, zo’n 2.100 jaar. We zijn van Vissen naar Waterman gegaan. Vandaar de afbeelding van de kampioensbeker, of liever; de kruik met water. De afgelopen 2.100 jaar stonden dus in het teken van Vissen; Twijfel en Geloof…  Het Waterman-tijdperk staat voor begrippen als ‘Weten’, ‘Rebels’, ‘Vragen stellen’, ‘Verstand’, ‘Niet-traditioneel’, ‘Non-conform’, ‘Technologie’ en ‘Wetenschap’.

Jesus (Vissen!) was degene die het Waterman-tijdperk al aankondigde. In Lucas 22:10 lezen we:

“And he said unto them, Behold, when ye are entered into the city, there shall a man meet you, bearing a pitcher of water; follow him into the house where he entereth in.”

Wel, daar zijn we nu!

3 Sterren

We zien een blauwe, een gele en een witte ster in dit logo, en elke ster heeft zes stralen. Is dit nonchalante grafische vormgeving, of zit hier iets anders achter? Occultisten of doemdenkers zien dit als een ‘driemaal zes’ verwijzing. Beter bekend als ‘666’. In het bijbelboek Openbaringen 13:18 staat:

“Here is wisdom. Let him that hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is Six hundred threescore and six.’ (= 666).

Het getal 666 verwijst zeker naar het koolstof-atoom (=Atum), en naar ons als Mens. Koolstof/Carbon, een van de vijf elementen in ons DNA, bestaat uit 6 protonen, 6 electronen en 6 neutronen: 666. Koolstof geeft vastigheid aan het menselijk lichaam, en dit zien we terug in ons skelet. Is het niet interessant dat het sterrenbeeld Steenbok, dat onder leiding van Saturnus staat, verantwoordelijk is voor het skelet? Botten worden altijd met de dood, het kwaad, Magere Hein, enz. geassocieerd. Typisch dingen voor Saturnus. Want de Zon is nu op z’n zwakst tijdens de wintermaanden in Steenbok en Waterman. Dit voetbaltoernooi wordt in de zomer gehouden… uiteraard, want voor een goede strijd heb je Mister Hot (Zon) en Mister Cold (Saturnus) nodig!

Dit meestgevreesde getal aller tijden is niet terecht geassocieerd met de Kwade kant des levens. Volgens de Hebreeuwse kabbalah is de zesde Sephirah de zesde verschijningsvorm van God, en is het de Sephirah van de Zon. Misschien wordt hiermee ‘Jesus’ bedoeld, de Zo(o)n van God? Kijk eens wat er tevoorschijn komt als we Engelse numerologie gebruiken: (thank you Marty Leeds!):
AAEAAQAAAAAAAAgPAAAAJDBlZWNjYzQ5LTBmMGEtNDEzNi1iM2FjLWFmODhmNTIwODkwZg

Dus wat is de conclusie van deze logo-analyse? Dit logo gaat helemaal over de strijd/het aanvullen van elkaars tegengestelden, die uiteindelijk verenigd zijn in het Ene (1 kampioenschap, 1 tijdperk waarin we nu zitten, 1 Aarde, 1 Mensheid). We zijn allemaal deel van het geheel. Deel van een atoom/Atum, Allah, God, Grand Architect, Supreme Being, of de hoogste intelligentie in ons universum die we niet kunnen beschrijven…

Bedankt voor het lezen!

Wilt u zelf een logo met een krachtige betekenis?

Symboliek doet zoveel meer met een logo, ik raak er simpelweg niet over uitgepraat.
Door middel van doordachte ontwerpen geef ik uw onderneming/merk extra lading.
Wilt u een nieuw logo of wilt u dat ik een bestaand ontwerp krachtigere betekenis geef?

Ja, ik wil een doordacht logo!