Image
Top
Menu

Pulse

Bedrijfssoftware op basis van Microsoft Dynamics 365 voor productie- en handelsbedrijven.

Opdrachtgever Pulse
Datum April 2017
Bezoek de website
Over het project
Pulse vroeg mij een restyling te maken van hun oude logo. De ingrediënten waren de kleuren zwart, grijs en geel, en de nieuwe pay-off ‘control your future’. Het logo moest tegelijkertijd eigentijds en toekomstgericht zijn.

Als ik aan ‘tijd’ denk, denk ik aan Chronos/Saturnus, de meest afgelegen – voor ons blote oog nog zichtbare – ‘zwervende ster’. Saturnus is Vadertje Tijd en Magere Hein, die aan alles op Aarde een bepaalde tijd verbindt. Als er dus iemand ‘in control’ is, dan is het Saturnus! De hexagram (zeshoek) wordt vaak met hem geassocieerd, bovendien schijnt deze vorm zich ook op de noordpool van Saturnus zelf te bevinden… Wanneer je twee driehoeken die een zandloper vormen (= symbool van Tijd) in elkaar schuift, krijg je ook een hexagram.

In de hexagram hebben we een Möbiusband gecreëerd, bestaande uit een gele en zwarte baan. Deze kleurbanen symboliseren Pulse en de klant. De drie hoeken staan voor de kernwaarden van Pulse: passie, kwaliteit en samenwerking.

De kleuren geel en zwart passen eerlijk gezegd geweldig bij Pulse. Geel is de kleur van het zonlicht, van de Dag. Zwart is de kleur van de Nacht. Of zie het als de kleuren van de zomer- en wintermaanden. De Zon slingert gedurende het jaar in een op- en neergaande beweging rond de evenaar; een pulse-beweging! De restvorm die in het icoon overblijft is een naar rechtswijzende pijl. Voorwaarts, toekomstgericht.

Na de ontwikkeling van het logo volgde uitwerking van middelen; van huisstijl tot whitepapers, van interne presentatieschema’s tot een nieuwe website.

 

Geïnteresseerd in wat ik doe?

Symboliek doet zoveel meer met een logo, ik raak er simpelweg niet over uitgepraat.
Als u wilt weten wat ik voor een nieuw logo kan betekenen,
of hoe ik een bestaand ontwerp van extra lading kan voorzien…

Neem nu contact op