Image
Top
Menu

Beehive

Beehive levert een plug&play cryptomining uitrusting in één enkele kast, die cryptomining-technologie combineert met de unieke immersed computing® techniek van cleantech specialist Asperitas.

Opdrachtgever Asperitas
Datum Oktober 2018
Bezoek de website
Over het project
Het leek niet eenvoudig om een nieuw icoon voor dit merk, genaamd ‘Beehive’, te bedenken. Typ maar eens ‘beehive logo’ in Google in en er rollen eindeloos veel afbeeldingen voorbij die gebaseerd zijn op de zeshoekige vorm van de honingraat. Ik vroeg mij af of ik iets origineels op dit thema kon bedenken.

Om te beginnen zocht ik naar een logo met ‘letter C combinaties’, omdat zoveel woorden die mij aangereikt werden met een C beginnen: cleantech, cooling, crypto mining, crypto currency. Na tientallen schetsontwerpen zag ik midden in de nacht het licht. Letterlijk. Ik dacht aan mijn eigen sterrenbeeld Kreeft (ja, dat doe ik zoal ’s nachts) en zag de link direct. In het Engels is Kreeft; Cancer, de Crab. Naast opnieuw die twee letters C, heeft het iets veel interessanters: kijk (van september tot april) in een heldere nacht naar de sterrenlucht. Zoek binnen het sterrenbeeld Kreeft naar een lichte vlek, die ongeveer 3x de diameter van de maan heeft. Deze sterrencluster wordt sinds de oudheid de ‘Bijenkorf’ (Beehive) genoemd! Alles viel op z’n plaats.
Met een beetje verbeelding kunt u in mijn icoon voor Beehive het volgende onderscheiden:
– 2 gespiegelde C’s, van ‘crypto currency’ en ‘cooling’; de combinatie van de twee partners die dit product op de markt brengen;
– 2 gespiegelde C’s van de ‘Crab of Cancer’ (Kreeft), het teken waarin zich de Beehive cluster bevindt;
– de vorm van het sterrenbeeld Kreeft, met in het centrum de Beehive als een zwarte doos afgebeeld. Zo ziet deze ‘cryptomining-kast’ er namelijk uit.

De verkoelende Maan (Vrouwelijk, Water) is de heerser van het sterrenbeeld Kreeft. Wist u dat alle woorden die met geld te maken hebben van de ‘Moon’ (Maan) afgeleid zijn? Denk aan; money (moon-ey), liquiditeit, (rivier)bank, bevroren (rekening), (geld)stroom, geld als water hebben, het hoofd boven water houden, etc. Ook het woord ‘crypto currency’ doet lekker mee; currency = current/sea. De stroming van de zee… het domein van de Kreeft. Je hoeft astrologie niet te begrijpen, het is gewoon overal aanwezig.Geïnteresseerd in wat ik doe?

Symboliek doet zoveel meer met een logo, ik raak er simpelweg niet over uitgepraat.
Als u wilt weten wat ik voor een nieuw logo kan betekenen,
of hoe ik een bestaand ontwerp van extra lading kan voorzien…

Neem nu contact op