Image
Top
Menu

Asperitas

Asperitas, een Nederlandse cleantech start-up, is gericht op het verduurzamen van de datacenter industrie door het introduceren van Immersed Computing®.

Opdrachtgever Asperitas
Datum Maart 2017
Bezoek de website
Over het project
Immersed computing®’ is een door Asperitas ontwikkeld concept, gebaseerd op drie uitdagingen uit de datacenter industrie: duurzaamheid, efficiëntie en flexibiliteit. Total liquid cooling staat aan de basis van de oplossing van Asperitas. Wat de technologie uniek maakt, is de methode van natuurlijke convectie.

Die natuurlijke convectie vormt de basis van mijn logo-ontwerp. Alles in ons universum is trilling, energie. In de fysica wordt deze eeuwigdurende energiestroom gekenmerkt wordt door diëlektriciteit (neutraal), elektriciteit en magnetisme. Oftewel, een ‘Holy Trinity’, een goddelijke drie-eenheid van ‘Omnipotence, Omniscience en Omnipresence’.

Deze kennis is al zo oud als mensenheugenis, kijk maar naar bijvoorbeeld de oude Egyptenaren; die zagen in dit verschijnsel hun godin Hathor (Ha, een tor-us!). We zouden wat vaker naar de hemel (Above) moeten kijken, dan zien we dat oplossingen soms simpeler zijn we denken (Below).

Mijn icoon voor Asperitas bestaat uit drie delen:
• een mannelijke helft (Adam, rood, red, rot, tor, torus, taurus*);
• een vrouwelijke helft (Eva, blauw, blue, bull*);
• een witte convectie/stroom in de vorm van een bull/taurus/torus. Het is deze 8-vormige lus die we in de lucht terugzien als de analemma van de zon en symbool van de lemniscaat, de oneindige kringloop/zandloper van energie. Hoe goed past dat bij de oplossing van Asperitas!

*  De taurus en de bull (twee stieren) zitten ook op een andere manier in het logo verwerkt. Ziet u de twee stierenhoorns?

Geïnteresseerd in wat ik doe?

Symboliek doet zoveel meer met een logo, ik raak er simpelweg niet over uitgepraat.
Als u wilt weten wat ik voor een nieuw logo kan betekenen,
of hoe ik een bestaand ontwerp van extra lading kan voorzien…

Neem nu contact op